گزارش سومین نشست تخصصی بینش فردا؛ نوآوری ، کارآفرینی: ارتقاء مهارتهای نوین (بخش اول)
سومین نشست تخصصی از مجموعه نشست های تخصصی بینش فردا کارآفرینی و نوآوری تحت عنوان ارتقا مهارتهای نوین به همت تیم بینش فردا، جمعی از اساتید خبره و صاحبان صنعت با هماهنگی حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد پرند در روز چهارشنبه ۱۰ خرداد ماه در سالن آمفی تئاتر دانشکده IT برگزار شد.
این نشست با هدف شناخت چالش های ارتباط دانشجویان با صنعت و مهارت های مورد نیاز آنها برای ورود به صنعت برگزار شد. برگزار کنندگان این همایش اعتقاد دارند قبل از کسب تخصص، مجموعه مهارت های رفتاری برای افرادی که می خواهند وارد بازار کسب و کار شوند لازم و حیاتی است. بسیاری از چالش های اشتغال و کارآفرینی منشاء ضعف در همین مهارت ها می باشد.
این برنامه با ارائه یک چارچوب تخصصی از مهارت های سخت ، نرم و پژوهشی توسط جناب اقای دکتر تقی زاده آغاز شد. این چارچوب مبنایی برای شروع نشست ها و اشاره به مهارت های مورد بحث در نشست بود.
در ادامه و در بخش اول نشست، جمعی از اساتید و صاحبان صنعت به معرفی برخی از مهارت های مورد نیاز دانشجویان پرداختند. دبیر نشست جناب اقای دکتر علیایی بودند که با طرح سوالاتی از قبیل چالش های ورود به بازار، مهارت های مورد نیاز ، انتظارات صنعت و مدیران آن از نیروی تخصصی، نقش مهارتهایی مانند بازاریابی و فروش بحث اول را آغاز کردند. مشروح این گفتگوها در ادامه امده است.
در نشست دوم در خدمت مدیران صنعتی بودیم و انتظارات آنها از نیروی کار جوان و تازه وارد به این بخش طرح شد. نگرانیها از عدم وجود مهارت های کافی در بین فارغ التحصیلان بالاخص مهارت های رفتاری و ارتباط با فضای کار، درک تعهد به کار و انتظارات محیط ، همکاران، کارفرمایان ، مشتریان بیان شد. ضمن انکه بر تمایل جدی صنعت برای جذب نیروهای مستعد تاکید شد.
در بخش سوم فرصت در اختیار دانشجویان و حاضرین قرار گرفت تا در خصوص مباحث مطرح شده نقطه نظرات خود را مطرح کنند. این بخش با جذابیت هایی همراه بود و تفاوت در دیگاه ها دیده شد.
در پایان برنامه ریزان این نشست پیشنهاداتی برای دوره های مهارتی ارائه دادند که امید است با پیگیری گروه بینش فردا، این دوره ها برگزار شده و فرصتی برای علاقمندان فراهم آورد.
دکتر تقی زاده ( عضو هیئت علمی دانشگاه، فعال در صنعت) انتظارات اجتماعی موجود از فارغ التحصیلان دانشگاهی و اهمیت قائل شدن برای مهارتهای ارتباطی برای حضور موثر در محیط کاری جمع بندی شد و این مهم که داشتن توان ارتباطی موثر برای حضور در تیم پروژه، مهارتی است که به جرات میتوان گفت که برای ورود به بازار کار اهمیت آن انکار نشدنی است و عملاً دانش و تحصیلات تنها پنجاه درصد معادله موفقیت خواهد بود و داشتن مهارتهای اجتماعی است که میتواند با بیان صحیح توانمندیهای شخص، به پیشرفت و توسعه هر چه بیشتر منجر شود. افراد باید نحوه کار و پردازش این حجم از اطلاعات را بیاموزند، فرقی ندارد که در چه رشته ای تحصیل کرده اند برای تاثیر گذاشتن بر روی دیگران، افراد کافی است برخورد، مهارت عمومی و اخلاق خوبی داشته باشند. و اما در آخر این بخش با یکی از فارغ التحصیلان دانشگاه، فعال در زمینه آنالیز داده و تصمیمگیری ساکن در آلمان ارتباط برقرار کردیم برای توضیح در مورد علم داده و همایشهای خارج از کشور.
در بخش دوم
نشست میزبان گروهی از کارفرمایان موفق کشورمان بودیم، دکتر مهدی رضی کارآفرین و مدیرعامل شرکت ایران رضی(خانم افتخاری) از مجموعه بهران,(دکتر امیر حسین شمس ) مدرس دانشگاه و مدیر گروه خودروسازی سایپا (مهندس نوری ) مدیر بازرگانی شرکت سمند ری (مهندس مصطفی ابری ) مدیرعامل و رییس هیئت مدیره گروه صنعتی ابری عصر نوین که از انتظارات کارفرمایان برای استخدام نیروهای تازهکار در صنعت گفتند و تجربیات خود از چالش هایی که در زمان ورود به صنعت با آن روبرو بودند را با ما در میان گذاشتند. و در ادامه دانشجویان حاضر در تریبون آزاد نشست قرار گرفته و ابهامات خود را بیان کردند که اساتید میهمان به سوالات آنان پاسخ دادند. در پایان طی جمعه بندی از مطالب گفته شده، دکتر علیایی (متولی بینش فردا) ، به معرفی دوره های بینش فردا پرداختند که برای تقویت دانش و مهارت های لازم برای ورود به بازار کار به آن نیاز خواهید داشت. برای اطلاعات بیشتر از برنامه زمان بندی و پیش ثبت نام دوره ها از لینک وارد شوید.